Uitvaartnestjes (uitvaartmandjes)

De uitvaartnestjes worden volledig met de hand van zacht, natuurlijk materiaal gemaakt, namelijk wolvilt. Door de vormgeving hebben de nestjes een geborgen en warme uitstraling.

De voering is ook van vilt, waardoor het een warm, behaaglijk en zacht bedje is.

Omdat de nestjes volledig met de hand gemaakt worden, betekent dit dat elk nestje uniek is en dat handwerk zichtbaar is. Het afwerkingsniveau ligt hoog. De kleuren kunnen in werkelijkheid ook iets afwijken dan op de computer.

Ik heb voor de naam “uitvaartnestje” gekozen, omdat het in mijn ogen geen uitvaartmandje is, maar ook zeker geen uitvaartkistje.

De nestjes zijn in de volgende kleuren verkrijgbaar:

Duif:

Grijze buitenkant met lichtblauwe of lichtroze voering naar keuze.

 

Flamingo:

Roze buitenkant met een crèmekleurige voering.

Meeuw:

Crèmekleurige buitenkant met naar keuze een crème, lichtroze of lichtblauwe voering (zie voering Duif, hierboven).

Pauw:

Koningsblauwe buitenkant met crème voering.

 

 

 

Sluitingen:

De sluitingen op de nestjes zijn in verschillende uitvoeringen mogelijk:

 

Mogelijke vormen zijn:

hart

ster

rondje

vlinder

auto

wolk

Dit zijn slechts voorbeelden van wat mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld een crème nestje, met roze binnen voering en vlindersluiting, dan is dat uiteraard mogelijk. Ook is het mogelijk om de lagen van de sluiting om te draaien, dus in plaats van blauw, crème aan de buitenkant. In overleg is veel mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De sluitlinten

De sluitlinten zijn op verschillende manieren te strikken. Als een (definitieve) knoop, waarbij je kunt kiezen om de linten vlakbij de sluiting af te knippen en de restlinten eventueel te bewaren als tastbare herinnering. Maar ook als een strik of alleen maar om de sluiting heen gedraaid. Onder het kopje “eivorm” heb ik hierover meer beschreven

 

Speciale wensen:

Mocht je speciale wensen hebben, dan kan ik , in overleg, kijken wat ik voor je kan betekenen. Dit geldt voor de sluitingen en voor de sluitlinten. Voor de voeringen is het mogelijk om een keuze te maken  uit de aangegeven kleuren. De mogelijkheden voor kleuren vind je bij de foto’s hierboven.

Alleen in uitzonderingssituaties kan ik het nestje van een andere kleur maken. Dit in verband met de verwerkingstijd van een week. Ben je in de situatie dat je ruim een week van te voren een nestje moet uitkiezen en je wil een andere kleur, neem dan contact met mij op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Voor vragen mag je altijd vrijblijvend mailen of bellen.